/ Specialitások /

Aspirációs citológia vizsgálat

Klinikánkon vékonytű biopsziával mintát veszünk a daganatgyanús területről, és a lehető legrövidebb időn belül elvégezzük a minta kiértékelését. A vizsgálat gyors, pontos, elérhető árú és csak egy tűszúrásnyi fájdalommal jár.

DAGANAT DIAGNOSZTIKA A LEHETŐ LEGRÖVIDEBB IDŐN BELÜL

A daganatos betegségek felismerése során – a legtöbb esetben – először mindig csak a tumor jelenlétének gyanúja állapítható meg. Ezt követően kell sort keríteni a diagnosztikai vizsgálatokra, amelyekkel szinte egyértelműen meghatározható, hogy rossz- avagy jóindulatú elváltozásról van-e szó. Ha Önnél is felmerült  daganatos elváltozás gyanúja, érdemes minél hamarabb citológiai vizsgálatot végeztetnie, ez fogja ugyanis meghatározni, hogy milyen kezelésre lesz szüksége.

Ha az elváltozás rosszindulatú, akkor a terápia megkezdéséig eltelő néhány hét vagy hónap is igen sokat számíthat: minél később kezdődik el ugyanis egy kezelés, annál inkább csökkenni fog az esélye, hogy a tumor még gyógyítható, de legalábbis a megfelelő módon kezelhető lesz. Ebben a helyzetben tehát nincs idő a késlekedésre!

Természetesen az államilag finanszírozott ellátásban dolgozó orvosok is mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb sor kerülhessen a tumorból történő mintavételre. Ennek ellenére is előfordulhat azonban, hogy a beavatkozásra akár több hetet is várni kell, esetleg más, a vékonytű-biopsziával elkerülhető vagy kiváltható egyéb diagnosztikai vizsgálatokat végeznek el, amelyek miatt heteket vagy akár hónapokat is csúszhat a pontos diagnózis felállítása.

Klinikánk vállalja, hogy a bejelentkezéstől számított 2-3 munkanapon belül elvégezzük Önnél a daganatgyanús elváltozásból történő mintavételt, amelyet 24-48 órán belül kiértékelünk. Ha az eredmény alapján jóindulatú elváltozásról van szó, akkor Ön megnyugodhat. Ha pedig valóban rosszindulatú tumor alakult ki, akkor ez szinte azonnal kiderül, így Önnek nem kell hosszú heteket a bizonytalanság állapotában töltenie.

További részletek: aspiracios-citologia.hu»