Szakrendelés

Featured by Department

A bőr testünk legkiterjedtebb szerve, amelynek betegségei sokszor nemcsak magát a bőrt érintik, hiszen a bőrelváltozások gyakran valami más zavarnak a megjelenési formái, illetve érzelmi, pszichológiai okok is állhatnak a háttérben. Rendelésünkön számos bőrbetegség vizsgálatát és kezelését végezzük.

A cukorbetegség egy életen át tartó betegség, melynek okozója a szénhidrát-anyagcserében és más élettani folyamatokban nélkülözhetetlen inzulin hiánya.

Az inzulin teljes hiánya a gyermekkori cukorbetegséget jellemzi. A felnőttkori cukorbetegségben az inzulin nem hat megfelelően, termelésének fokozott igénye kimeríti az inzulint termelő sejteket, és végső soron itt is bekövetkezik a teljes inzulinhiány. A gyermekkori állapot megoldása az azonnali inzulinadás, a felnőttkor cukorbetegség tablettás kezelést is lehetővé tesz.

A kezelés célja az emelkedett vércukorszint normalizálása, természetesen a túlzottan alacsony értékek elkerülésével. A tartósan magasabb vércukorszint felelős a cukorbetegség szövődményeiért, elsősorban a vaksághoz vezető szem-, a veseelégtelenségig fajuló vese- és az idegrendszeri problémákért.

Az endokrinológia a szervezet neuroendokrin rendszerének részét képező belső elválasztású mirigyekkel és az általuk termelt hormonokkal foglalkozik. Célja, hogy helyreállítsa a megbillent egyensúlyt a szervezetben, optimalizálja a megbetegedett belső elválasztású mirigyek működését. Endokrinológia szakrendelésünket Dr. Balogh Illés, a terület egyik elismert szakembere tartja.

A VNUS Closure egy egyedülálló endovascularis, rádiófrekvenciás kezelés a visszértágulat gyógyítására. Az eljárás már több évtizede ismert, 1998 óta világszerte több mint 500 000 beteget kezeltek ezzel az eljárással. Budapesten az Istenhegyi Klinikán elérhető ez a korszerű műtéti lehetőség, melynek hatékonyságát számos klinikai adat is igazolja. Az Istenhegyi Klinikán Dr. Berek Péter nemzetközi hírű érsebész a VNUS Closure eljárás specialistája.

A fül-orr-gégészeti vizsgálat során kizárandó, illetve ellenőrizendő leggyakoribb elváltozások között említhetők a daganatos megbetegedések, a szénanátha, a hallószervvel kapcsolatos eltérések, a fülzúgás, a reflux, a gócbetegségek és például a horkolás is. A megelőzés (prevenció), a kóros elváltozások időbeni felismerése egészséges és harmonikus életünk szempontjából alapvető fontosságú, ebben a fül-orr-gégészeti szakrendelésnek fontos szerepe van.

A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakága, mely a nyelőcső, a gyomor és bélrendszer, valamint a máj, epe és hasnyálmirigy működésével és ezek betegségeivel foglalkozik. Az endoszkópia (pl. gyomortükrözés, vastagbéltükrözés) révén azonban átmeneti tudományág a belgyógyászat és a sebészet között, hiszen az endoszkópia az ún. mikroinvazív sebészet részét képezi.

Immunológia rendelésünkön az általános belgyógyászat körébe tartozó járóbetegek szakorvosi vizsgálatát és kezelését végezzük. Kiemelt szakterületeink az autoimmun kórképek, a halmozódóan jelentkező gyulladásos kórképek, esetleges szemészeti, bőrgyógyászati (hajhullás, kiütés), mozgásszervi (ízületi) érintettséggel, a bizonytalan általános tünetek, mint például a fáradékonyság és a rendszeres/folyamatos hőemelkedés, valamint a több szervet érintő rendszerbetegségek.

A kardiológia görög eredetű szó, a belgyógyászat egyik szakága, amely szív- és az erek működésével és megbetegedéseivel, kórképeivel foglalkozik. Kiemelt jelentőségét az adja, hogy a szív- és érbetegségek a leggyakoribb halálokot jelentik a legtöbb európai országban, így Magyarországon is. Gyakran okoznak ezenkívül rokkantságot, és hatalmas egészségügyi költségeket jelentenek.

Nőgyógyászati szakrendelésünkön a jelenleg legmegbízhatóbb méhnyakrákszűrés mellett elvégezzük az öröklött trombózishajlam szűrését és tanácsot adunk a legmegfelelőbb fogamzásgátló módszer kiválasztásához, megoldást nyújtunk a különféle hüvelyi folyások és a menopauza körüli vérzéses zavarok kezelésére, segítünk a menopauza kellemetlen tüneteit enyhítő hormonpótló módszer alkalmazásában, a családtervező párok számára pedig konzultációs lehetőséget biztosítunk a termékenységgel kapcsolatos problémák pontos diagnosztizálására, meddőség esetén endokrinológiai kivizsgálásra.

Az általános sebészet tárgykörébe nagyon sok betegség tartozik – a hasfal és a hasüreg szinte minden szerve illetve azoknak a betegségei –, és ezek a betegségek igen sokféle tünetet produkálnak. Sok hasüregi betegség gyógyítható konzervatív, vagyis nem sebészeti módszerrel, de ha ez sikertelen, vagy ha eleve a sebészet biztosítja a végleges megoldást, akkor műtéthez kell folyamodnunk. Erről a betegeket tájékoztatjuk, és közös egyetértésben döntünk a kérdésben. A sebészet foglalkozik a pajzsmirigybetegségek műtéteivel és a keringési rendszer állapotrendezésével (visszérműtét, artériás rekonstrukciók) is.

Ultrahang szakrendelésünkön gyorsan, sorban állás nélkül, magas szintű ultrahang diagnosztikát biztosítunk a hozzánk fordulók részére. Az ultrahang vizsgálatot fejlett, modern ultrahang berendezésen jól képzett szakorvosaink végzik azonnali leletadással és a beteg teljes körű, részletes tájékoztatásával. A vizsgálatot követően igény szerint a betegek további útját is segítjük, tanácsokkal látjuk el.

Az urológia egyrészt a férfi és női vizeletképző és vizeletelvezető rendszer betegségeivel foglalkozik: ezek lehetnek fejlődési rendellenességek, daganatok, kövek, gyulladások, másrészt a férfi nemi szervek (hímvessző, herék, prosztata) szervi és funkcionális betegségeivel.

Szűréseink

Általános szűrőcsomagjainkon felül speciális, célzott szűrőcsomagjainkat is ajánljuk figyelmükbe

Egy nap alatt elvégezhető

Nők és férfiak részére

Kardiológiai szűrés

Genetikai vizsgálatokkal

Vastagbélrák szűrés

Bejelentkezés

Hívjon bennünket a (+36) 1 224 5424 telefonszámunkon vagy töltse ki on-line bejelentkezési űrlapunkat!intment form...